Health coach


Het lichaam is een waar wonder dat in staat is om zichzelf te genezen op vele soorten manieren. Die genezing gaat vaak niet vanzelf en daarvoor is een bepaalde bewustwording van het lichaam nodig. De weg naar een gebalanceerde gezondheid is uitdagend, vooral als je die alleen moet bewandelen. Zeker als je je mentaal of lichaam niet optimaal voelt, kan het lastig zijn om je persoonlijke gezondheidsdoelen te behalen. Hoe prettig kan het daarom zijn om je te laten begeleiden door een health coach. Daarbij wordt je gezondheid beïnvloed door meerdere aspecten. Door samen te kijken naar onderwerpen als voeding, slaap en stress zul je meer te weten komen over de werking van je eigen lichaam. De kennis die wordt opgedaan tijdens een health coachingstraject leer je direct toe te passen in je persoonlijke situatie. Zo ben je zelf in staat om je gezondheid naar een hoger level te brengen. Gezondheid is zoveel waard, maar zeker niet vanzelfsprekend. Ga daarom bewust met je lichaam om en haal het beste uit jezelf. Laat je begeleiden door een health coach en ontdek jouw unieke potentieel om zo het leven te leiden waar je van droomt.

Behaal je persoonlijke gezondheidsdoelen met behulp van een health coach


Heb je moeite met het uitvoeren van een gezonde levensstijl en weet je niet waar te beginnen? Schakel dan de hulp in van een health coach en laat je begeleiden op de weg naar een optimale gezondheid. Een health coach kan je namelijk ondersteunen in het verbeteren van je levensstijl. Hierdoor kun jij het maximale uit jezelf halen op het gebied van gezondheid. Een health coach houdt zich bezig met het aanleren van gezonde gewoontes. Dit kan betrekking hebben op allerlei niveaus, zoals voeding, beweging en slaap, maar ook stressbeheersing. Kamp je bijvoorbeeld met een slaapstoornis en wil je graag weer eens een nacht door slapen? Of heb je al lang last van migraine maar heb je geen idee hoe er van af te komen? Laat je dan helpen door een health coach. Onderling kunnen lichamelijke en mentale klachten elkaar beïnvloeden. Een health coach zal daarom met een holistische aanpak naar jouw persoonlijke situatie kijken zodat jij je gezondheidsdoelen kunt behalen. Om deze doelen te bereiken zal een health coach dieper ingaan op de werking van je brein. Jouw hersenen maken je namelijk tot wie je bent. Door te begrijpen hoe je eigen brein werkt zul je meer over jezelf te weten komen. Met behulp van bepaalde technieken en kennis kun je met behulp van een health coach leren om het maximale uit jezelf te halen op gebied van gezondheid.

Waar kan een health coach je mee helpen?

In de moderne maatschappij van tegenwoordig kampen steeds meer mensen met gezondheidsproblemen. Niemand kijkt er meer van op als er een burn-out bij een collega wordt geconstateerd, als je opa diabetes krijgt of als je vriendin in een depressie terechtkomt. Dat deze welvaartsziekten inmiddels bekend zijn bij iedereen wil nog niet zeggen dat het een normale zaak is die we hoeven te accepteren. Ook andere lichamelijke ongemakken zoals acne, hyperventilatie en heftige klachten tijdens je menstruatie kunnen tekenen zijn van een lichaam dat uit balans is. In veel gevallen zijn bepaalde ziektes en ongemakken te voorkomen en zelfs te genezen. Door bewust te worden van hoe het lichaam werkt en wat voor invloed bepaalde aspecten, zoals voeding en stress, hebben op je gezondheid kun je stappen zetten om zowel lichamelijk als geestelijk weer in evenwicht te komen. Een health coach helpt je hiermee. Zo leer jij de kennis die er nodig is om weer in contact met jezelf te komen en je gezondheid naar een hoger niveau te tillen.

Hoe een health coach je verder op weg helpt


Wanneer je met een health coach aan de slag gaat, zul je leren hoe je het beste uit jezelf kunt halen. Een health coach zal je alles leren op het gebied van voeding, beweging, mindfulness, stressbeheersing en slaap. Het is zo vanzelfsprekend, maar voeding is natuurlijk een zeer belangrijke pijler bij het in evenwicht brengen van je gezondheid. Wanneer je bijvoorbeeld te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt, kan je lichaam daar onder lijden. Er kunnen lichamelijke klachten ontstaan met onderliggende chronische ziektes, je kunt last krijgen van overbelaste organen of bloedarmoede krijgen en je snel moe voelen. Maar ook op psychisch gebied kan je ongemak ondervinden. Het kan zijn dat je last krijgt van concentratieproblemen of minder makkelijk met stressvolle situaties om kunt gaan en sneller de controle over je emoties verliest.

Wanneer je de stap zet en kiest voor het verbeteren van je gezondheid is het daarom belangrijk om meer te leren over het onderwerp voeding. Daarnaast brengt een health coach je ook meer kennis bij over slaap. Tijdens het slapen verwerk je namelijk de indrukken die je hebt opgedaan tijdens de dag en krijgt het lichaam rust om de volgende dag weer vol energie op te staan. Wanneer je slaap verstoord is, kun je net als bij voeding last krijgen van lichamelijke en mentale klachten. Een andere belangrijke pijler in de weg naar een gebalanceerde gezondheid is beweging. Het lichaam is niet gemaakt om de meeste tijd van de dag zittend door te brengen. Een health coach zal je motiveren om meer te bewegen en houdt daarbij rekening met je persoonlijke situatie. Mindfulness kan je helpen om stress beter te controleren en leert hoe je bewuster met negatieve situaties in je leven omgaat. Mindfulness kan toegepast worden op zowel beweging, slaap als op voeding en ook in andere aspecten van je leven. Ook emoties hebben vaak een grote invloed op je gezondheid, omdat ze kunnen zorgen voor een stressreactie. Door samen te kijken naar hoe je op bepaalde situaties reageert en welke emoties daarbij opkomen, kan er meer bewustzijn worden gecreëerd. Hierdoor ben je beter in staat om stress te reguleren. Het anders leren omgaan met een situatie kan helpen om weer een stap dichter bij een betere gezondheid te komen.

Het nut van een health coach

Niet alleen voor mensen die problemen ervaren met hun gezondheid, maar ook voor iedereen die aan zichzelf wil werken kan een health coach van nut zijn. Natuurlijk kun je alleen aan de slag gaan met de verbetering van je gezondheid, maar je laten begeleiden door een health coach kan zeker meerdere voordelen opleveren. Ten eerste kun je gebruikmaken van de ervaring en kennis van de health coach. Dit scheelt enorm veel uitzoekwerk en voorkomt dat je je verliest in de vele informatie die er beschikbaar is over gezondheid. Bovendien heeft een health coach ervaring met mensen die dezelfde soort problemen hebben gehad als jij. Hierdoor weet een health coach wat er in de aanpak wel en niet werkt en hoef je dit niet eerst allemaal zelf uit te proberen.

health coach

Ten tweede is het fijn dat je samen aan je persoonlijke vooruitgang kan werken. Dankzij de steun van een health coach hoef je niet alleen de uitdaging aan te gaan. Mentaal gezien kan het namelijk een grote stap zijn om voor verbetering van je gezondheid te kiezen. Het proces van persoonlijke ontwikkeling is niet altijd makkelijk. Hoe fijn is het dan dat je gesteund kan worden door iemand anders tijdens dit proces.

Ten derde is een health coach er om je te motiveren en te inspireren. Wanneer jij het even niet meer ziet zitten, is de health coach er om je weer moed in te praten. Mocht je tijdens het traject de weg kwijt raken dan helpt de health coach je weer op het rechte pad te brengen zodat je jouw doelen behaalt.

Brain balance coach, wandelcoach of vitaliteitscoach


Naast health coaching zijn er ook andere vormen van coaching die een positieve bijdrage kunnen leveren wat betreft je gezondheid. Met een brain balance coach leer je om een evenwicht te vinden tussen werk, rust en persoonlijke groei. Aan de hand van bepaalde technieken zul je meer helderheid ervaren op mentaal vlak. Of ga met een wandelcoach de natuur in en gebruik de omgeving om te reflecteren op je leven en meer innerlijke rust te ervaren. Wandel samen over paden door de natuur en ontdek wat de vele voordelen zijn van de natuur op je gezondheid. Dankzij een vitaliteitscoach leer je beter in staat te zijn om met stress om te gaan door te werken aan je fysieke fitheid en mentale veerkracht. Je zult merken dat je energieniveau al snel omhoog gaat. Met een lifestyle coach staat het coachingstraject in het teken van doelen stellen en veranderingen doorvoeren in je leefpatronen. Aan de hand van beweging, voeding en zelfzorg kun je de leefstijl vormgeven die jij voor ogen hebt. Een fitness coach en een voedingscoach kunnen je helpen tijdens je persoonlijke ontwikkeling naar een sterk en fit lichaam door je te begeleiden aan de hand van een voedings- en bewegingsprogramma.

Begeleiding van een health coach vanuit huis of zelfs vanuit het buitenland


Om te beginnen kun je naar de locatie komen waar de health coach werkzaam is. Maar er is daarnaast ook de optie om op een andere locatie af te spreken, zoals in een café of op kantoor. Zo drinken jullie samen een kop koffie of thee terwijl je ondertussen met je eigen ontwikkeling aan de slag gaat. Het is ook mogelijk om online begeleid te worden door een health coach. Hier heb je alleen een laptop, tablet of telefoon met internetverbinding voor nodig. Zo bespaar je reistijd en eventuele reiskosten. Bovendien kun je zo vanuit de comfortabele omgeving van je eigen huis het traject volgen en hoef je er niet de deur voor uit. Dit werkt voor velen zeer ontspannend, waarbij je zelfs met een joggingpak aan met je gezondheid aan de slag kunt. Misschien bevind je je wel in het buitenland voor werk of vakantie. Tijdens deze periode in een ander land is het mogelijk om je tijd te benutten en te werken aan je persoonlijke groei. Geef je persoonlijke voorkeur op wat betreft de locatie waar jij een health coachingstraject zou willen volgen. Zoals je kunt lezen is er van alles mogelijk wat betreft de plek voor health coaching.

Kom meer te weten over health coaching via een oriëntatiegesprek


Maak kennis met health coaching via een gratis kennismakingsgesprek. Een gesprek kan plaatsvinden via videobellen, gewoon bellen met een vaste of mobiele telefoon of in persoon. Via het contactformulier op de website kun je aangeven hoe je wilt dat we contact opnemen. Vertel tijdens het introductiegesprek gerust over je persoonlijke situatie en waar je tegenaan loopt. Vergeet ook zeker niet je doelen op het gebied van gezondheid te noemen. Samen wordt er gekeken naar wat de beste aanpak zal zijn voor jouw struggles. Daarnaast is het mogelijk om alle vragen te stellen die je hebt over het health coachingstraject. Zo weet je wat je kunt verwachten.

Naast health coaching is het mogelijk dat je ook baat hebt bij andere vormen van coaching, zoals fitness coaching of lifestyle coaching. Door verschillende soorten coaching met elkaar te combineren kun je op meerdere vlakken aan je persoonlijke ontwikkeling werken. Afhankelijk van je voorkeuren en situatie wordt er een plan opgesteld waarbij de health coach je helpt met jouw groei en bloei. Wacht niet langer en wordt de beste versie van jezelf!