Gezondheidscoach

Als gezondheidscoach is het mijn missie is om jou te helpen groeien en bloeien. Of het nu gaat om het ontwikkelen van gezonde gewoonten, het omarmen van persoonlijke groei of het ontdekken van jouw unieke potentieel, ik sta klaar om je te begeleiden op dit pad. Jij bent alleen het allerbeste waard.

Je niet optimaal voelen, last hebben van bepaalde lichamelijke ongemakken, of steeds weer die paniekaanval. Als het aankomt op gezondheid is het lichaam in staat om veel te vertellen over je eigen lichaam en geest. Maar zie maar eens zelf al die signalen op te vangen en te analyseren. Zeker als je je al langer niet lekker in je vel voelt, of dat nou lichamelijk of mentaal is, kan het lastig zijn om zelf vast te stellen wat er precies met je aan de hand is en waardoor dat komt. Toch is het verstandig om je klachten wel serieus te nemen. Het is zonde om met gezondheidsproblemen rond te blijven lopen en bovendien helemaal niet nodig! Een onbalans in je gezondheid is juist een motief om aan de slag te gaan met jezelf. Er valt namelijk veel te behalen op het gebied van gezondheid, zelfs voor mensen met een prima gezondheid. Als je eenmaal een verbetering in je gezondheid toestaat, kun je zien dat er nog veel meer uit het leven valt te halen dan je denkt. Het nemen van de beslissing om met je gezondheid aan de slag te gaan, is een grote stap naar het herontdekken van jezelf waar je zeker geen spijt van zult krijgen. Wel kan het fijn zijn om bij de vervolgstappen persoonlijke begeleiding te krijgen. Een gezondheidscoach kan helpen om je gezondheid weer in balans te brengen door te inspireren en te motiveren om de beste versie van jezelf te worden.

Een goede gezondheid voor een gebalanceerd leven

Zonder gezondheid staan we nergens. Dat klinkt misschien wel heel vanzelfsprekend, maar toch is gezondheid een begrip waar we lang niet altijd écht bij stilstaan. Zodra het niet goed gaat met je gezondheid, besef je eigenlijk pas hoeveel gezondheid waard is. Zeker in de vele keuzes die je in het dagelijks leven maakt, valt er op het gebied van gezondheid vaak veel winst te behalen. Gezondheid kan in de kleine dingen zitten, bijvoorbeeld door aan het begin van de dag 10 minuten voor jezelf te nemen en te mediteren. Maar gezondheid zit ook in de grote dingen, denk namelijk maar eens aan hoe hoog het stressniveau kan oplopen wanneer je vijf dagen per week de hele dag werk uit moet voeren waar je totaal geen energie uit haalt. Op de lange termijn heeft dit natuurlijk invloed op je gezondheid. Zo kan stress ervoor zorgen dat je eetlust afneemt of dat je juist gaat graaien naar ongezond voedsel. Uiteindelijk kun je hierdoor een voedingstekort oplopen waardoor je lichaam niet meer optimaal functioneert. Zo zijn er vele manieren, zowel klein als groot, waarop je gezondheid beïnvloed kan worden. Een gezondheidscoach kan helpen om je gezondheid op een positieve manier te beïnvloeden en meer balans in je leven te krijgen, afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Diverse soorten aspecten van gezondheid

Gezondheid is een breed begrip bestaande uit verschillende aspecten. Met gezondheid gaat het er niet alleen om dat je ziekte vrij bent of geen lichamelijke gebreken hebt. Gezondheid gaat verder dan dat. Iemand met een goede gezondheid is een persoon met wie het zowel lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk goed gaat en in een optimale staat verkeert. Hierbij beïnvloeden de verschillende aspecten zich onderling. Zo is het bijvoorbeeld een uitdaging om je geestelijk goed te voelen als je je lichamelijk slecht voelt. Wanneer je hoofdpijn hebt, is het immers lastig om je te kunnen concentreren op een taak. Of neem bijvoorbeeld iemand die op het werk te maken heeft met racisme, in welke vorm dan ook, en gediscrimineerd wordt.

gezondheidscoach

Door telkens met een negatieve omgeving geconfronteerd te worden kun je uiteindelijk in een depressie belanden. Vaak is het lastig om zelf én te analyseren wat er allemaal gebeurt in je leven én om een oplossing te vinden voor de onderwerpen die niet lekker bij je lopen op gebied van gezondheid. Zeker als je mentaal en fysiek niet lekker in je vel zit kan het moeilijk zijn om de kracht en energie te vinden om in je eentje op zoek te gaan naar verbeteringen. Een gezondheidscoach helpt je om de verschillende aspecten van gezondheid in kaart te brengen en te verbeteren met een aanpak die is afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Zo hoef je het niet alleen te doen en kun je vertrouwen op de ervaring en kennis van een gezondheidscoach.

Je gezondheid naar een hoger level tillen dankzij een gezondheidscoach

Een gezondheidscoach kan je helpen op allerlei vlakken van gezondheid. Zo kun je hulp krijgen bij mentale issues zoals een depressie, burn-out of een angststoornis. Daarnaast kunnen mensen met lichamelijke ziektes zoals diabetes of kanker baat hebben bij een gezondheidscoach, maar bijvoorbeeld ook iemand die herstellende is na een hartinfarct of beroerte. Zelfs wanneer je last hebt van lichamelijke klachten waar je niet van kunt genezen, kun je profijt hebben van de hulp van een gezondheidscoach. Je kunt namelijk leren hoe je de ziekte draagbaar maakt, zodat je er mentaal niet aan onderdoor hoeft te gaan. Bovendien kan het prettig zijn om je persoonlijke situatie te delen met iemand buiten je vertrouwde kring. Een gezondheidscoach kijkt namelijk met een objectieve frisse blik en vanuit andere invalshoeken naar je situatie dan bijvoorbeeld familie, vrienden of collega´s die elk hun eigen beleving hebben bij jouw situatie. Een gezondheidscoach kan bepaalde tools geven zodat je zelf kunt leren om weerbaarder te worden en flexibeler met je eigen situatie om te gaan.

Een gezondheidscoach is er trouwens niet alleen voor mensen die een bepaalde ziekte hebben, hetzij lichamelijk of mentaal, maar ook voor iedereen die geen gezondheidsklachten heeft. Ook als je je prima voelt kan de begeleiding van een gezondheidscoach zeker de moeite waard zijn. Het is namelijk altijd mogelijk om jezelf te blijven ontwikkelen en je leven naar een hoger niveau te brengen. Groei heeft geen einde, er is altijd ruimte voor verbetering. Een gezondheidscoach kan je laten inzien dat je nog veel meer uit jezelf kunt halen dan je zelf denkt. Hoe fantastisch is het als je erachter komt wat voor moois je nog meer kunt bereiken op het gebied van gezondheid.

Tools uit de ´gezondheids gereedschapskist´

Het leuke is dat hoe meer iemand zich gaat verdiepen in gezondheid, hoe meer diegene erachter zal komen wat er allemaal te bereiken is op het gebied van gezondheid. Er bestaat niet maar één weg naar verbetering, maar er zijn diverse manieren waarop gezondheid verbeterd kan worden. Door gebruik te maken van verschillende tools uit de ´gezondheids gereedschapskist´ en deze samen met behulp van een gezondheidscoach in het werkveld te gebruiken, kun je leren om aan je persoonlijke vooruitgang te werken. Voorbeelden van deze tools zijn voeding, beweging, ontspanning, slaap, stress management en mindfulness. Een gezondheidscoach zal je bijstaan in dit proces en leren hoe je jezelf deze tools eigen kunt maken. Dankzij de persoonlijke begeleiding leer je in eenvoudige stappen hoe je jouw gezondheid naar een hoger level kunt tillen. Zo hoef je niet allemaal zelf uit te zoeken waar te beginnen of welke weg in te slaan. Een gezondheidscoach leidt de weg en zorgt ervoor dat je zelf de stappen kunt nemen in de ontwikkeling naar een optimale gezondheid. Hierbij is het belangrijk dat je weer, of nog beter, in contact komt met jezelf. Leer om voor jezelf te zorgen zodat je het maximale uit je gezondheid haalt en volop energie hebt om van het leven te kunnen genieten zoals jij dat wilt.

Gezondheidscoach met Brain Balance coach achtergrond

Om tot een optimale gezondheid te komen is het van belang om aandacht te schenken aan je mentale gesteldheid. Zeker in een maatschappij waarbij het denken centraal staat, heeft het hoofd vaak een dominante positie in het maken van keuzes. Het moet immers wel te begrijpen zijn waarom je bepaalde keuzes maakt en logisch zijn voor het brein om tot gedragsverandering over te gaan. Inzicht krijgen in je brein en waarom je de dingen doet zoals je doet, is van onschatbare waarde in het proces naar verbetering van je gezondheid. Door de kennis van een Brain Balance Coach te integreren in een gezondheids coachingstraject, kun je jouw gezondheid op een nog bredere manier aanpakken. Immers, als je brein niet in balans is dan kun je op lichamelijk vlak moeilijk in balans blijven of komen. En zo is het andersom natuurlijk ook. Als je lichamelijk uit balans bent dan heeft dit ook zijn weerslag op je mentale balans. Door te leren hoe je jouw eigen brain weer in evenwicht krijgt, zul je merken dat je algemene gezondheid een grote ontwikkeling doormaakt. Natuurlijk kun je niet alle problemen hiermee oplossen, zoals het genezen van een bepaalde ziekte, maar je kunt wel leren dat je keuze hebt in de manier waarop je met een ziekte omgaat. Dit kan je helpen om je sterker en weerbaarder te voelen.

Andere soorten coaching

Naast gezondheidscoaching kun je ook baat hebben bij andere soorten coaching. Zo is er bijvoorbeeld Lifestyle coaching, waarbij je leert om positieve veranderingen door te voeren in je levensstijl waardoor je meer balans in je leven ervaart. Met Life coaching kun je op gebied van persoonlijke groei en succes resultaten behalen waarmee je je eigen potentieel volledig leert te benutten. Dankzij wandelcoaching laat je de natuur een handje helpen met je persoonlijke ontwikkeling. Tijdens wandelsessies leer je in verbinding te komen met de natuur en te reflecteren op je eigen leven. Aan de hand van vitaliteitscoaching wordt er onder andere gewerkt aan je fysieke gesteldheid en leer je om te gaan met stress. Hierdoor zul je vitaler door het leven gaan. Wanneer je een Brain Balance coachingstraject volgt, ga je dieper in op de functie van het brein en hoe bepaalde technieken kunnen leiden tot meer helderheid en balans. Met behulp van een fitness coach train je jezelf in discipline en consistentie. Kom door middel van fitness in topvorm, niet alleen fysiek maar ook mentaal.

Meerdere coachingsvormen met elkaar combineren

Met een uitgebreid aanbod aan coachings opties is het natuurlijk ook mogelijk om verschillende coachingstrajecten naast elkaar te volgen en ze met elkaar te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld een gezondheidscoach traject volgen in combinatie met een wandelcoach traject. Op deze manier integreer je persoonlijke associaties uit de natuur met kennis over gezondheid. Hierdoor ontwikkel je jezelf op een zeer breed niveau en til je jouw leven naar een nog hoger level. Natuurlijk moet het praktisch gezien op het gebied van tijd en financiën wel aansluiten op je persoonlijke situatie. Het is ook mogelijk om verschillende soorten coaching na elkaar te volgen en te spreiden over het jaar. Wanneer het ene traject is afgerond en je start met een volgend coachingstraject, zul je voortborduren op de kennis die je in het eerste traject al hebt opgedaan. Zo blijf je jezelf uitdagen en kun je door blijven groeien.

Neem contact op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek

Twijfel je welke coaching het beste aansluit bij je persoonlijke situatie? Neem gerust contact op om een gratis oriëntatiegesprek in te plannen. Zo kun je, geheel vrijblijvend, de diverse mogelijkheden op het gebied van coaching ontdekken. Via het contactformulier kun je je persoonlijke gegevens invoeren. Er wordt daarna contact met je opgenomen voor een kennismakingsgesprek. Voel je vrij om al je wensen te bespreken op gebied van gezondheid. Naar aanleiding van het oriëntatiegesprek kun je kiezen voor de coaching die het beste bij jou past. Of het nu om een traject gaat met een gezondheidscoach, één van de andere trajecten of een combinatie ervan, het belangrijkste is dat jij je optimaal kunt ontwikkelen op de manier zoals jij dat zelf wilt. Jouw persoonlijke groei en bloei is het belangrijkste doel.