Brain Balance coach

Kun je wel wat meer mentale helderheid gebruiken? Met een brain balance coach werk je samen aan het verbeteren van je cognitieve functies. Dit doe je door de juiste technieken en gewoontes toe te passen. Het resultaat? Een gezonde balans tussen werk, rust en persoonlijke groei. Met behulp van Marjolein Izeboud, brain balance coach van beroep, kun je al snel mooie resultaten boeken. Ben je geïnteresseerd? Lees dan zeker even verder. Op deze pagina ontdek je alles wat je moet weten over brain balance coaching.

Wat is een brain balance coach?

Een brain balance coach is iemand die je helpt met het creëren van balans in je brein. Het is een professioneel beroep dat alleen kan worden uitgevoerd door mensen met de juiste kennis op het gebied van leefstijl, stress, breinfuncties en coaching. Brain balance coaching heeft als doel om een gezonde balans te vinden tussen werk, rust en persoonlijke groei.

Wat doet een brain balance coach?

De werkwijze van een brain balance coach bestaat uit meerdere onderdelen. We zetten ze graag voor je op een rij.

Breinfuncties

Een van de belangrijkste bezigheden van een brain balance coach is het begeleiden van klanten bij het verbeteren van hun breinfuncties. Bekende voorbeelden hiervan zijn geheugen, probleemoplossend vermogen en concentratie. Een verbetering van één of meerdere van deze breinfuncties is een directe verbetering van jou als persoon. De begeleiding van een brain balance coach bestaat voornamelijk uit het stellen van doelen, het creëren van een plan om die doelen te bereiken, motiveren en evalueren.

Breinbalans

Niet alleen breinfuncties, maar ook breinbalans is een belangrijk onderdeel van brain balance coaching. Zo kan een brain balance coach je bepaalde technieken of gewoontes aanleren om beter om te gaan met stress, een gezonde leefstijl te creëren en je emoties te reguleren. Deze drie aspecten dragen bij aan het uiteindelijke doel van brain balance coaching.

Kennis delen

Een ander belangrijk onderdeel van de werkwijze van een brain balance coach is het delen van kennis. Dit kan theoretische kennis over het brein of menselijk lichaam betreffen, maar ook voor tips over voeding, slaap of beweging kun je bij je coach terecht.

Motiveren

Een brain balance coach is geen docent, maar een coach. Hij of zij motiveert je dus maar al te graag om de gestelde doelen te behalen. Juist op de momenten dat je het even moeilijk hebt, is dit erg waardevol. Een goede breinbalans is namelijk niet het resultaat van tijdelijke motivatie, maar van de blijvende motivatie om bepaalde gewoontes en technieken toe te passen.

Waar werkt een brain balance coach?

Een brain balance coach kun je op verschillende plekken tegenkomen. We zetten de meestvoorkomende opties voor je uiteen.

Eigen praktijk

Brain balance coaches kiezen er vaak voor om een eigen praktijk te beginnen. Op die manier kunnen ze een ideale omgeving creëren om hun coachingssessies aan te bieden. In veel gevallen wordt dit samen met andere professionals gedaan. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapeuten, vitaliteitscoaches, diëtisten en/of podotherapeuten. Zo kunnen krachten worden gebundeld. Niet alleen wat betreft de coaching, maar ook voor de kostenbesparing is dit voordelig.

Gezondheidscentra

Ook in gezondheidscentra kun je een brain balance coach tegenkomen. Gezondheidscentra zijn instellingen waar verschillende vormen van preventieve zorg bij elkaar komen. Voorbeelden hiervan zijn lifestylecoaches, gezondheidscoaches en vitaliteitscoaches. Ben je op zoek naar een gezondheidscentrum? Met de 250 vestigingen in Nederland is de kans groot dat er een bij je in de buurt is.

Onderwijsinstellingen

Verder werken brain balance coaches soms ook bij onderwijsinstellingen. Zeker in een omgeving waar leren centraal staat, kan een brain balance coach van extra waarde zijn. Ze helpen studenten dan met het verbeteren van hun breinfuncties, wat de studieresultaten kan verbeteren. Heb je als student moeite met geheugen of concentratie? Een brain balance coach kan je zeker verder helpen!

Online brain balance coaching

De online mogelijkheden die er tegenwoordig zijn, bieden brain balance coaches de kans om online coaching aan te bieden. Hierdoor kunnen coach en klant op afstand met elkaar samenwerken. Je kunt je wel voorstellen dat dit een aantal mooie voordelen met zich meebrengt. Wat zijn die voordelen dan? Dat lees je hieronder!

Kostenbesparing

Online brain balance coaching bespaart veel kosten ten opzichte van fysieke coaching. Reis- en huurkosten zijn hierbij namelijk niet meer nodig. Vaak is dit terug te zien in de tarieven van een coach.

Flexibiliteit

Verder zorgt online coaching ook voor de nodige flexibiliteit. Aangezien je niet meer naar een locatie hoeft te komen, kun je het overal ter wereld doen.

Tijd

Online coaching kost je veel minder tijd dan fysieke coaching, omdat je niet meer hoeft te reizen. Deze reistijd kun je vervolgens nuttiger besteden. Dit verhoogt je dagelijkse productiviteit.

Makkelijk

Online coaching is ook gewoon een stuk makkelijker dan fysiek. Volg een sessie eenvoudig thuis, op je werk, onderweg of zelfs op je vakantiebestemming.

Waarom een brain balance coach?

Nu het duidelijk is wat een brain balance coach is en wat die doet, gaan we het hebben over waarom het waardevol kan zijn om de samenwerking met hem of haar aan te gaan. We geven je vijf redenen.

Stressmanagement

Te veel stress heeft een negatieve invloed op tal van verschillende onderdelen van ons lichaam, waaronder het brein. Met goed stressmanagement ben je in staat om beter om te gaan met stressvolle situaties en om achteraf te ontspannen. Hierdoor verbeter je niet alleen je gezondheid, maar ga je ook beter slapen en overdag meer energie ervaren. Een brain balance coach is ideaal geschikt om je te helpen met stressmanagement.

Cognitieve functies

Wil je je cognitieve functies verbeteren? Ook dat is een goede reden om naar een brain balance coach te stappen. Hij of zij kan je bijvoorbeeld goed helpen met het verbeteren van je geheugen, concentratie, probleemoplossend vermogen en de omgang met emoties. Een brain balance coach heeft hiervoor namelijk technieken en tips die afgestemd kunnen worden op je persoonlijke situatie en voorkeuren.

Een gebalanceerde leefstijl

Lukt het je maar niet om een gezonde balans te vinden tussen werk, rust en persoonlijke groei? Ook daarvoor kun je bij een brain balance coach terecht. Hij of zij kan je van persoonlijke tips voorzien om je leefstijl zodanig aan te passen dat je tot een gezonde balans komt. Een goede balans zorgt niet alleen voor meer rust, maar ook voor een leefstijl die op een prettige manier kan worden behouden. Brain balance coaching gaat dus verder dan enkel een paar tijdelijke aanpassingen. Met de hulp van de juiste coach leidt het in veel gevallen tot permanente verbeteringen.

Persoonlijke begeleiding

Een goede brain balance coach gaat persoonlijk te werk. Dat wil zeggen dat het verbeterplan tot in detail wordt afgestemd op jouw persoonlijke situatie en voorkeuren. Hierdoor zijn de resultaten van brain balance coaching vaak veel beter dan wanneer je zelf probeert om je breinbalans te verbeteren. Bovendien beschikken opgeleide brain balance coaches over de benodigde kennis en ervaring om de slagingskans zo groot mogelijk te maken.

Motivatie en verantwoording

Ten vijfde zorgt de samenwerking met een brain balance coach ervoor dat het moeilijker is om met je leefstijlverbeteringen te stoppen. Heb je het even moeilijk? Je coach motiveert je en zet je weer op het juiste spoor. Wanneer je ergens de mist in dreigt te gaan, voel je ook verantwoordelijkheid richting je coach. Op die manier wordt de kans op een geslaagd traject en een blijvend betere breinbalans groter.

De inhoud van het traject

Een brain balance coachingtraject ziet er voor iedereen anders uit. Aangezien ieder individu anders is, heeft iedereen een iets andere aanpak nodig. Toch is er een bepaalde grote lijn die brain balance coaches als basis gebruiken om het coachingtraject op te baseren. Op die manier hebben de coaches voldoende houvast en richting om de klant naar zo goed mogelijke resultaten te helpen. We zetten de vijf basisstappen van een brain balance coachingtraject voor je op een rij.

brain balance coach

Kennismaking

Net zoals vrijwel ieder ander coachingtraject begint ook brain balance coaching met een kennismaking. Hier leren coach en klant elkaar kennen. Aangezien een brain balance coachingtraject zeer persoonlijk is, vormt de kennismaking de basis van het traject. Verschillende onderwerpen komen ter sprake, waaronder de huidige situatie, gewenste situatie, methodiek en voorkeuren.

Doel

Op basis van de informatie uit het kennismakingsgesprek kan de brain balance coach een potentieel doel stellen. Dit doel wordt vervolgens voorgelegd aan de klant. Heeft de klant meer uitdaging nodig? Of juist meer realisme? Dan wordt het doel aangepast. Pas wanneer de klant er volledig achter staat, is het doel definitief. Vanaf dat moment kan er aan het stappenplan worden gewerkt.

Stappenplan

Vervolgens gaat de coach voor je aan de slag om een op maat gemaakt stappenplan op te stellen. Dit plan vormt de basis om het gestelde doel in kleine stapjes te behalen. Hoewel het de bedoeling is om je aan het plan te houden, is er gedurende het traject nog genoeg ruimte om, in het belang van het doel, een en ander aan te passen. Bij het stappenplan wordt goed rekening gehouden met je persoonlijke situatie en voorkeuren. Dat maakt het niet alleen prettiger, maar verhoogt ook de slagingskans. Voorbeelden van onderdelen die in een stappenplan terug kunnen komen zijn breintechnieken, slaapritme, voeding, beweging, werkbalans, ontspanning, ademhaling en stressmanagement. Een goede breinbalans wordt namelijk niet bereikt met enkel technieken of eenmalige aanpassingen, maar door een gebalanceerde, holistische leefstijl aan te wennen.

Begeleiding

Het opstellen van je persoonlijke stappenplan is één ding, het succesvol uitvoeren ervan een tweede. Kies je voor brain balance coaching bij Marjolein Izeboud? Dan sta je er niet alleen voor. Er worden namelijk met regelmaat persoonlijke coachingssessies ingepland waarbij je al je vragen kunt stellen. De tips die je hiermee ontvangt, zijn van grote waarde. Vaak maken ze het verschil tussen het wel of niet succesvol voltooien van een stappenplan. Ook is het mogelijk om je coach buiten de sessies te benaderen voor vragen. Je coach wil namelijk, net als jijzelf, maar één ding: een gezonde breinbalans voor jou, met rust en mentale helderheid tot gevolg.

Evalueren

Nadat de einddatum van het stappenplan is bereikt, is het tijd om te evalueren. Hierbij kijkt je coach samen met jou hoe het is gegaan. Heb je je doel behaald? Wat kon er beter? Hoe nu verder? Tijdens de evaluatie krijg je nog een aantal waardevolle tips mee om ook in de toekomst een goede breinbalans te behouden. Ook bespreken we samen de mogelijkheden over een eventueel vervolgtraject. Hierbij staat centraal wat voor de klant het beste is.

Over Marjolein

Marjolein Izeboud weet, gezien haar eigen ervaring met gezondheidsproblemen, maar al te goed wat het belang van gezondheid is. Na haar eigen gezondheid sterk te hebben verbeterd, heeft ze nu als doel gesteld om ook andere mensen te helpen naar een gezonder leven. Met het behalen van haar opleiding mag ze zich inmiddels professioneel brain balance coach noemen. Ben jij klaar om je gezondheidsdoelen te behalen? Met de hulp van Marjolein weet je precies wat je moet doen en vergroot je je slagingskans! Plan een gratis oriëntatiegesprek.